Hvorfor går du så rart?

Jeg heter Lars Tore Dystvold, har dobbeltsidig klumpfot og er leder i Fotfeilforeningen. Jeg var med på flere familiesamlinger i foreningen da jeg var yngre. Det betydde mye for meg å møte andre ungdommer med fotfeil. Å bli akseptert for den man er og ikke føle seg "annerledes".
08. juni 2016

Hvorfor går du så rart? Dette er et spørsmål jeg får daglig; i jobb og når jeg er ute med venner. Jeg synes det er godt å vite at mennesker spør istedenfor at de går og lurer. Dette viser at de bryr seg.

Jeg heter Lars Tore Dystvold, og har dobbeltsidig klumpfot. Det vil si at når jeg ble født var bena mine bøyd nedover og vridd innover. Jeg har vært medlem i mange år. Jeg var med på flere familiesamlinger når jeg var yngre. Det er  jeg fortsatt. Det betydde mye for meg å møte andre ungdommer med fotfeil.  Å bli akseptert for den man er og ikke føle seg "annerledes".

Det finnes flere forskjellige typer fotfeil, for eksempel plattfot, hælfot og innoverfot. Det er mange som har en fotfeil, uten å vite om det. At foten skråner litt innover eller utover er tydelige tegn på en fotfeil. En merker kanskje at en får vondt når man står lenge på bena eller går tur. Om du opplever dette, meld deg inn i Fotfeilforeningen! Vi er ikke en stor forening, men med gode erfaringsutvekslinger, og plass til alle, uansett om du er barn, ungdom eller voksen!

Medlemmene våre møtes en gang årlig på familiesamling, med gode forelesere som har faglig bakgrunn, som for eksempel ortoped, fysioterapeut eller lege. Fotfeilforeningen ble stiftet i 1999, og sluttet seg til Norges Handikapforbund i 2003. Dette er et meget godt og viktig samarbeid.

Jeg valgte i 2013, etter at jeg hadde vært med på Norges Handikapforbunds Talentutviklingsprogram, å bli leder i Fotfeilforeningen.

Å engasjere seg, er å bry seg. Å møte mennesker med forståelse og likeverd. Å bli kjent med mennesker og å bli møtt med åpne armer, istedenfor for å føle seg annerledes og utestengt (eller utelatt).

Selv om det jeg har opplevd, er jeg alikevel glad for at jeg ble født med fotfeil. Det gjør meg til den personen jeg er, og alle de menneskene som jeg har blitt kjent med siden jeg har fotfeil, både igjennom forening, jobb og sosialt.

Lars Tore Dystvold (27), leder av Fotfeilforeningen